Geluksgetal is een 7?

Het getal 7 wordt vaak gezien als een geluksgetal waarom is dat?

Het getal staat voor: het is klaar, het is voltooid. De regenboog heeft zeven kleuren. In het hoofdstuk Genisis in de bijbel staat beschreven dat God op de zevende dag uitrustte, nadat de aarde in zes dagen was geschapen. Er staan in de bijbel zeven hoofdzonden en zeven deugden, zeven magere en de zeven vette jaren, zeven plagen en zeven engelen.

Het Onze Vader bestaat uit zeven beden. Na zeven dagen droogte liet Noach de duif van zijn ark vliegen. Zeven staat in de bijbel voor volheid of volmaaktheid.

In het sprookje sneeuwwitje zijn zeven dwergen, De wolf en de zeven geitjes, De zeven raven.

In de hindoeïstische traditie heeft de zon zeven stralen. De zevende straal is een symbool van het middelpunt, de macht van God.

In de islam symboliseert het getal zeven perfectie. Er zijn volgens moslims zeven hemelen, aardes, zeeën en hellen en zeven deuren naar het paradijs. Pelgrims lopen zeven keer rond de heilige Kaäba in Mekka.

De zeven planeten die in de oudheid al bekend waren: zon en maan, Mars, Mercurius, Jupiter, Venus en Saturnus. De zeven dagen van de week zijn in veel talen genoemd naar deze planeten. Lange tijd werd aangenomen dat dit ons zonnestelsel alleen hieruit bestond.

Gerelateerde Berichten