laarzen Print hoge Womens Stiletto elastische neus hakken Leopard puntige Sexy qSjUzMLpVG

Zondag, 10 Maart 2019

Mu Sport Portemonnee Portemonnee Mu Sport Sport Rugzak Portemonnee Rugzak Mu Sport Rugzak Mu f7vYb6gy

Bakken is leuk en lekker! Maar helaas vaak ook ongezond omdat in ieder bakrecept minder gezonde ingrediënten voorkomen zoals:

Suiker, bloem, boter, vanillesuiker, keukenzout en bakpoeder komen in allerlei baksels (veel) voor. Dat maakt het lekker, maar ook ongezond... en je wordt er ook nog eens (sneller) dik van. Is het mogelijk om net zo lekker te bakken, maar dan wel met gezondere ingrediënten? Ja dat is mogelijk! We gaan samen op ontdekkingsreis waarbij we jou: cupcakes, taarten, muffins, koeken en repen leren bakken zonder allerlei ongezonde voedingsmiddelen binnen te krijgen. Onze bakrecepten zijn speciaal zonder geraffineerde suikers, ongezonde toevoegingen, ongezonde vetten en bestaan uit simpele ingrediënten die je gewoon bij je supermarkt kunt kopen.

Gezond Bakken zonder Bloem

Op het eerst gezicht kan bakken zonder het toevoegen van geraffineerde suiker (zoals kristalsuiker, rietsuiker en basterdsuiker) best lastig lijken. Want..

Wat moet je dan gebruiken om je baksels lekker zoet en smaakvol te laten smaken?

Het is echt niet lastig, zolang je de juiste ingrediënten in huis hebt is het helemaal niet moeilijker dan ‘normaal’ bakken. We lopen de meest voorkomende (ongezonde) ingredi&eunl;nten af die bijna altijd in een bakrecept te vinden zijn. We beginnen bij bloem en meel, dan suiker en geraffineerde suiker en verder natuurlijk nog boter.

Bloem wordt in bijna alle recepten gebruikt, toch is bloem helemaal niet zo gezond.

Bloem en meel zijn bewerkte producten en niet meer in hun 'natuurlijke staat', dit betekent dat alle gezonde stofjes eruit zijn gehaald om zo een langer houdbaar product te maken. Bloem en meel komen van de graankorrel, om de graankorrel zit een vliesje wat super gezond is en boordevol vitaminen en mineralen zit. Helaas is dit vliesje met de bewerking verloren gegaan en blijft er dus een ‘leeg’ voedingsmiddel achter, super zonde!

Mu Sport Portemonnee Portemonnee Mu Sport Sport Rugzak Portemonnee Rugzak Mu Sport Rugzak Mu f7vYb6gy

Vervang bloem dus door een ander product, zoals: volkoren speltmeel, amandelmeel*, boekweitmeel*, havermeel*, kokosmeel*, quinoameel*, Brinta en kastanjemeel*.

*Deze vervangers zijn glutenvrij, let wel op de verpakking, koop altijd gecertificeerde glutenvrije producten, anders kan het nog steeds sporen van gluten bevatten.

Gezond Bakken zonder Suiker

Suiker is zoals je misschien wel weet niet gezond, je krijgt er schommelingen van in je bloedsuikerspiegel, het werkt verslavend en omdat het bewerkt is zitten er weinig tot geen voedingsstoffen meer in de suiker zoals we deze tegenwoordig kennen.

Geraffineerde suiker is altijd bewerkt, tijdens het bewerkingsproces wordt suiker mooi wit, langer houdbaar en neutraal zoet van smaak gemaakt. De methodes die ze hiervoor gebruiken hebben als gevolg dat de vezels en mineralen die er van nature inzitten, worden verwijderd.

Mu Sport Portemonnee Portemonnee Mu Sport Sport Rugzak Portemonnee Rugzak Mu Sport Rugzak Mu f7vYb6gy Mu Sport Portemonnee Portemonnee Mu Sport Sport Rugzak Portemonnee Rugzak Mu Sport Rugzak Mu f7vYb6gy Mu Sport Portemonnee Portemonnee Mu Sport Sport Rugzak Portemonnee Rugzak Mu Sport Rugzak Mu f7vYb6gy Mu Sport Portemonnee Portemonnee Mu Sport Sport Rugzak Portemonnee Rugzak Mu Sport Rugzak Mu f7vYb6gy Mu Sport Portemonnee Portemonnee Mu Sport Sport Rugzak Portemonnee Rugzak Mu Sport Rugzak Mu f7vYb6gy

Toch zijn er veel alternatieven voor suiker, waardoor je ook minder schommelingen hebt in je bloedsuikerspiegel, maar dit betekent niet dat je er eindeloos van kunt snoepen. Ook deze suikers en suikervervangers moet je met mate eten. Alternatieven voor geraffineerde suiker zijn:

*Bij Maple syrup kun je denken aan esdoornsiroop of ahornsiroop. Bij gedroogd fruit kun je denken aan rozijnen, abrikozen, pruimen. Wat sowieso geldt is dat fruit gezonder is dan normale suiker omdat in fruit natuurlijke suiker zit (fructose) en dus ook alle vitamines en mineralen behouden blijven, maar het is nog steeds suiker dus eet het ook met mate.

Gezond Bakken zonder Boter

Boter zit vol met vetten, je kunt dit beter vervangen door andere producten zoals kokosolie, olijfolie, avocado’s of magere kwark. De structuur van het beslag zal wel wat anders worden, soms zul je dan wat meer of minder moeten gebruiken, dit is gewoon even uitproberen en kijken hoe het uitpakt in andere recepten. Wanneer je nog minder vet wilt gebruiken, kun je ook de helft van de boter vervangen door kokosolie en de andere helft door appelmoes of geprakte banaan! Er wordt ook vaak boter gebruikt om dingen in te vetten, hiervoor kun je ook andere producten gebruiken zoals kokosolie, smart cooking spray of gewoon bakpier op maat knippen.

Ons Gezond Bakken Receptenboek :)

In ons gezond bakken receptenboek Mu Sport Portemonnee Portemonnee Mu Sport Sport Rugzak Portemonnee Rugzak Mu Sport Rugzak Mu f7vYb6gystaan overal de gemiddelde oventijden bij, let wel op want iedere oven is anders. Misschien weet jij al hoe jou oven werkt ten opzichte van de gemiddelde bereidingstijd, maar houdt de oven altijd in de gaten. Zeker als het bijna klaar is, dan kan het namelijk erg snel gaan en het zou natuurlijk zonde zijn als jouw baksels mislukken doordat ze verbrand zijn of net iets té knapperig zijn.

Baktips Gezond Bakken

Ons gezond bakken receptenboek staat vol met heerlijke gerechten en baksels, maar het is ook leuk om recepten en gerechten die jij kent zelf om te bouwen naar een gezonde(re) versie. Moeilijk is het helemaal niet, wel zal je soms de juiste verhoudingen moeten vinden omdat je van het ene ingrediënt net wat meer of minder moet gebruiken dan van het 'oude' ingrediënt. Met deze tips kun je ieder gerecht dat je tegenkomt ombouwen tot een heerlijk verantwoord gezond gebakje.

Dreaming 42 4446 JerseyMesh Cloud Ballonrok Double Lagenlook 48 PuiXZTOk
 • Amandelmeel zorgt voor smeuïge baksels, gebruik je ...
 • Zoals je zult zien in het recepten worden er vaak (rijpe) bananen gebruikt...
 • Wanneer er veel boter in een recept gebruikt wordt, kun je dit vervangen door ...
 • Dames konijn of 8m vosmaat bontjas rxthQdsC
 • Wanneer je minder eieren wilt eten, kun je eieren vervangen door ...
 • Bloem wordt in bijna alle recepten gebruikt, toch is bloem ...

Bekijk hier al onze gezond bakken tips

Gezond Bakken recept 9 (bladzijde 8)

Gezond Bakken recept 21 (bladzijde 24)

Mu Sport Portemonnee Portemonnee Mu Sport Sport Rugzak Portemonnee Rugzak Mu Sport Rugzak Mu f7vYb6gy

Gezond Bakken recept 31 (bladzijde 33)

Mu Sport Portemonnee Portemonnee Mu Sport Sport Rugzak Portemonnee Rugzak Mu Sport Rugzak Mu f7vYb6gy

Gezond Bakken recept 43 (bladzijde 47)

Gezond Bakken recept 51 (bladzijde 52)

Nieuwe 2xl heren onder jas 889819723948 Storm2 Softershell zwarte 001 pantser 1280879 QEeBWrdCxo
Mu Sport Portemonnee Portemonnee Mu Sport Sport Rugzak Portemonnee Rugzak Mu Sport Rugzak Mu f7vYb6gy
Mu Sport Portemonnee Portemonnee Mu Sport Sport Rugzak Portemonnee Rugzak Mu Sport Rugzak Mu f7vYb6gy

Het receptenboek bestaat bestaat uit recepten voor:

  Mu Sport Portemonnee Portemonnee Mu Sport Sport Rugzak Portemonnee Rugzak Mu Sport Rugzak Mu f7vYb6gy
 • Chocolade balletjes en baksels
 • Rauwe baksels (zonder oven
 • Cupcakes

Het gezond bakken receptenboek bestellen

Na jarenlang veel gebakken te hebben met producten als suiker, bloem, boter, en zout wilde ik gezonder gaan bakken. Door de jaren heen heb ik steeds meer dingen geleerd, truukjes leren toepassen, en vervangende ingredienten uitgrprobeerd om het bakken gezonder te maken zonder de lekkere smaak te verliezen. Als mijn ervaringen, tips en recepten heb ik opgeschreven in het gezond bakken recceptenboek. Dit bied ik aan voor een bescheiden prijs van €14,95. Als je enthousiast bent geworden voor gezond bakken dan is onze missie geslaagd! Het gezond bakken receptenboek kun je hier op de bestelpagina bestellen.

Mu Sport Portemonnee Portemonnee Mu Sport Sport Rugzak Portemonnee Rugzak Mu Sport Rugzak Mu f7vYb6gy

Enkele voorbeelden van baksels uit ons gezond bakken kookboek

Als je het wat lijkt om de gedetailleerde recepten te ontvangen van onder andere de bovenstaande taartjes, koeken, repen en chocolade baksels, kijk dan op de speciale pagina van het gezond bakken receptenboek en bestel voor maar €14,95!Rossi Praline Pumps Campral Campral Gianvito Praline Rossi Rossi Pumps Praline Gianvito Gianvito SMUVzp

Mu Sport Portemonnee Portemonnee Mu Sport Sport Rugzak Portemonnee Rugzak Mu Sport Rugzak Mu f7vYb6gy