J bloemen geruite mouw mock 4 jurk 16 zilvergrijs 3 tweedelige verfraaid Kara DHI29WE

Zondag, 10 Maart 2019

Bellariva 5Us Off 6 5 Leren 36 Laura Sneakers White Schoenen 6020 instappers GqVpSMzU

Bakken is leuk en lekker! Maar helaas vaak ook ongezond omdat in ieder bakrecept minder gezonde ingrediënten voorkomen zoals:

Suiker, bloem, boter, vanillesuiker, keukenzout en bakpoeder komen in allerlei baksels (veel) voor. Dat maakt het lekker, maar ook ongezond... en je wordt er ook nog eens (sneller) dik van. Is het mogelijk om net zo lekker te bakken, maar dan wel met gezondere ingrediënten? Ja dat is mogelijk! We gaan samen op ontdekkingsreis waarbij we jou: cupcakes, taarten, muffins, koeken en repen leren bakken zonder allerlei ongezonde voedingsmiddelen binnen te krijgen. Onze bakrecepten zijn speciaal zonder geraffineerde suikers, ongezonde toevoegingen, ongezonde vetten en bestaan uit simpele ingrediënten die je gewoon bij je supermarkt kunt kopen.

Gezond Bakken zonder Bloem

Op het eerst gezicht kan bakken zonder het toevoegen van geraffineerde suiker (zoals kristalsuiker, rietsuiker en basterdsuiker) best lastig lijken. Want..

Wat moet je dan gebruiken om je baksels lekker zoet en smaakvol te laten smaken?

Het is echt niet lastig, zolang je de juiste ingrediënten in huis hebt is het helemaal niet moeilijker dan ‘normaal’ bakken. We lopen de meest voorkomende (ongezonde) ingredi&eunl;nten af die bijna altijd in een bakrecept te vinden zijn. We beginnen bij bloem en meel, dan suiker en geraffineerde suiker en verder natuurlijk nog boter.

Bloem wordt in bijna alle recepten gebruikt, toch is bloem helemaal niet zo gezond.

Bloem en meel zijn bewerkte producten en niet meer in hun 'natuurlijke staat', dit betekent dat alle gezonde stofjes eruit zijn gehaald om zo een langer houdbaar product te maken. Bloem en meel komen van de graankorrel, om de graankorrel zit een vliesje wat super gezond is en boordevol vitaminen en mineralen zit. Helaas is dit vliesje met de bewerking verloren gegaan en blijft er dus een ‘leeg’ voedingsmiddel achter, super zonde!

Bellariva 5Us Off 6 5 Leren 36 Laura Sneakers White Schoenen 6020 instappers GqVpSMzU

Vervang bloem dus door een ander product, zoals: volkoren speltmeel, amandelmeel*, boekweitmeel*, havermeel*, kokosmeel*, quinoameel*, Brinta en kastanjemeel*.

*Deze vervangers zijn glutenvrij, let wel op de verpakking, koop altijd gecertificeerde glutenvrije producten, anders kan het nog steeds sporen van gluten bevatten.

Gezond Bakken zonder Suiker

Suiker is zoals je misschien wel weet niet gezond, je krijgt er schommelingen van in je bloedsuikerspiegel, het werkt verslavend en omdat het bewerkt is zitten er weinig tot geen voedingsstoffen meer in de suiker zoals we deze tegenwoordig kennen.

Geraffineerde suiker is altijd bewerkt, tijdens het bewerkingsproces wordt suiker mooi wit, langer houdbaar en neutraal zoet van smaak gemaakt. De methodes die ze hiervoor gebruiken hebben als gevolg dat de vezels en mineralen die er van nature inzitten, worden verwijderd.

Bellariva 5Us Off 6 5 Leren 36 Laura Sneakers White Schoenen 6020 instappers GqVpSMzU Bellariva 5Us Off 6 5 Leren 36 Laura Sneakers White Schoenen 6020 instappers GqVpSMzU Bellariva 5Us Off 6 5 Leren 36 Laura Sneakers White Schoenen 6020 instappers GqVpSMzU Bellariva 5Us Off 6 5 Leren 36 Laura Sneakers White Schoenen 6020 instappers GqVpSMzU Bellariva 5Us Off 6 5 Leren 36 Laura Sneakers White Schoenen 6020 instappers GqVpSMzU Bellariva 5Us Off 6 5 Leren 36 Laura Sneakers White Schoenen 6020 instappers GqVpSMzU

Toch zijn er veel alternatieven voor suiker, waardoor je ook minder schommelingen hebt in je bloedsuikerspiegel, maar dit betekent niet dat je er eindeloos van kunt snoepen. Ook deze suikers en suikervervangers moet je met mate eten. Alternatieven voor geraffineerde suiker zijn:

*Bij Maple syrup kun je denken aan esdoornsiroop of ahornsiroop. Bij gedroogd fruit kun je denken aan rozijnen, abrikozen, pruimen. Wat sowieso geldt is dat fruit gezonder is dan normale suiker omdat in fruit natuurlijke suiker zit (fructose) en dus ook alle vitamines en mineralen behouden blijven, maar het is nog steeds suiker dus eet het ook met mate.

Gezond Bakken zonder Boter

Boter zit vol met vetten, je kunt dit beter vervangen door andere producten zoals kokosolie, olijfolie, avocado’s of magere kwark. De structuur van het beslag zal wel wat anders worden, soms zul je dan wat meer of minder moeten gebruiken, dit is gewoon even uitproberen en kijken hoe het uitpakt in andere recepten. Wanneer je nog minder vet wilt gebruiken, kun je ook de helft van de boter vervangen door kokosolie en de andere helft door appelmoes of geprakte banaan! Er wordt ook vaak boter gebruikt om dingen in te vetten, hiervoor kun je ook andere producten gebruiken zoals kokosolie, smart cooking spray of gewoon bakpier op maat knippen.

Ons Gezond Bakken Receptenboek :)

In ons gezond bakken receptenboek Bellariva 5Us Off 6 5 Leren 36 Laura Sneakers White Schoenen 6020 instappers GqVpSMzUstaan overal de gemiddelde oventijden bij, let wel op want iedere oven is anders. Misschien weet jij al hoe jou oven werkt ten opzichte van de gemiddelde bereidingstijd, maar houdt de oven altijd in de gaten. Zeker als het bijna klaar is, dan kan het namelijk erg snel gaan en het zou natuurlijk zonde zijn als jouw baksels mislukken doordat ze verbrand zijn of net iets té knapperig zijn.

Baktips Gezond Bakken

Ons gezond bakken receptenboek staat vol met heerlijke gerechten en baksels, maar het is ook leuk om recepten en gerechten die jij kent zelf om te bouwen naar een gezonde(re) versie. Moeilijk is het helemaal niet, wel zal je soms de juiste verhoudingen moeten vinden omdat je van het ene ingrediënt net wat meer of minder moet gebruiken dan van het 'oude' ingrediënt. Met deze tips kun je ieder gerecht dat je tegenkomt ombouwen tot een heerlijk verantwoord gezond gebakje.

Medium e Carrie 191m Bag Thunderstuck emmer 185 La Wit Zilver nw0O8vmN
 • Amandelmeel zorgt voor smeuïge baksels, gebruik je ...
 • Zoals je zult zien in het recepten worden er vaak (rijpe) bananen gebruikt...
 • Wanneer er veel boter in een recept gebruikt wordt, kun je dit vervangen door ...
 • Leather Casual Villager Toe sandalen sport Womens Closed Propét FK15lc3uTJ
 • Wanneer je minder eieren wilt eten, kun je eieren vervangen door ...
 • Bloem wordt in bijna alle recepten gebruikt, toch is bloem ...

Bekijk hier al onze gezond bakken tips

Gezond Bakken recept 2 (bladzijde 3)

Women Messenger Leren schoudertas Bag Tote Purse EW29IDH

Gezond Bakken recept 5 (bladzijde 5)Szcolor Nara Dames Vita Bella Ii PumpKies wk8ON0nPXZ

Gezond Bakken recept 9 (bladzijde 8)

Gezond Bakken recept 21 (bladzijde 24)

Bellariva 5Us Off 6 5 Leren 36 Laura Sneakers White Schoenen 6020 instappers GqVpSMzU

Gezond Bakken recept 31 (bladzijde 33)

Bellariva 5Us Off 6 5 Leren 36 Laura Sneakers White Schoenen 6020 instappers GqVpSMzU

Gezond Bakken recept 43 (bladzijde 47)

Gezond Bakken recept 51 (bladzijde 52)

Behati Tumbled Ck Sandalen Slippers Slippers Leather Calvin Black Klein Zomer 7 08vnOymNwP
Bellariva 5Us Off 6 5 Leren 36 Laura Sneakers White Schoenen 6020 instappers GqVpSMzU
Bellariva 5Us Off 6 5 Leren 36 Laura Sneakers White Schoenen 6020 instappers GqVpSMzU

Het receptenboek bestaat bestaat uit recepten voor:

  Bellariva 5Us Off 6 5 Leren 36 Laura Sneakers White Schoenen 6020 instappers GqVpSMzU
 • Chocolade balletjes en baksels
 • Rauwe baksels (zonder oven
 • Cupcakes

Het gezond bakken receptenboek bestellen

Na jarenlang veel gebakken te hebben met producten als suiker, bloem, boter, en zout wilde ik gezonder gaan bakken. Door de jaren heen heb ik steeds meer dingen geleerd, truukjes leren toepassen, en vervangende ingredienten uitgrprobeerd om het bakken gezonder te maken zonder de lekkere smaak te verliezen. Als mijn ervaringen, tips en recepten heb ik opgeschreven in het gezond bakken recceptenboek. Dit bied ik aan voor een bescheiden prijs van €14,95. Als je enthousiast bent geworden voor gezond bakken dan is onze missie geslaagd! Het gezond bakken receptenboek kun je hier op de bestelpagina bestellen.

Bellariva 5Us Off 6 5 Leren 36 Laura Sneakers White Schoenen 6020 instappers GqVpSMzU

Enkele voorbeelden van baksels uit ons gezond bakken kookboek

Als je het wat lijkt om de gedetailleerde recepten te ontvangen van onder andere de bovenstaande taartjes, koeken, repen en chocolade baksels, kijk dan op de speciale pagina van het gezond bakken receptenboek en bestel voor maar €14,95!Dames Castell Dames Menorquinas Castell Platte Suède Menorquinas Platte QdsCBthrxo

Bellariva 5Us Off 6 5 Leren 36 Laura Sneakers White Schoenen 6020 instappers GqVpSMzU